info@kinderlogopediedebetuwe.nl Ma, Wo, Vrij 8.00 - 17:00

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de veelgestelde vragen

Wordt onze zorg vergoed? Kan ik kosteloos afmelden? Heb ik een verwijzing nodig? Deze en vele andere veelgestelde vragen beantwoorden wij graag voor u op deze pagina. Staat u vraag er niet tussen? Stel u vraag dan gerust direct aan ons. Kijk voor de mogelijkheden op onze contactpagina

 • Wordt de behandeling vergoed?

  De behandelingen voor de logopedie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar geld geen eigen risico. Heeft u een natura- of budgetverzekering, kijk dan of wij een contract hebben met uw zorgverzekeraar op deze pagina. In deze gevallen krijgt u de zorg volledig vergoed.

 • Wordt de logopedie ook aan huis gegeven?

  Wij geven geen logopedie aan huis.De zorgverzekeraars vergoeden geen behandelingen aan huis (met uitzondering van preverbale logopedie).

  Wij zijn gelukkig goed bereikbaar en hebben ruime openingstijden waardoor we denken dat we eenieder in staat stellen om langs te komen.

 • Krijg ik een rekening wanneer ik niet (tijdig) afmeld?

  U kunt zich altijd minimaal 24 uur van tevoren afmelden zonder dat dit gevolgen heeft. Wij begrijpen dat er omstandigheden zijn waardoor u niet in de gelegenheid bent te komen (bijv. ziekte). U kunt zich dan ook afmelden op de dag van de behandeling. Indien wij de afmelding voor 08:15 uur hebben ontvangen, kan de logopedist besluiten om geen kosten in rekening te brengen.

  U kunt zich ten alle tijden afmelden via e-mail, telefoon, voicemail en Whatsapp.

 • Heb ik een verwijzing nodig?

  U mag zonder verwijzing contact opnemen met de logopedist. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig van een arts of consultatiebureau. Let op: niet iedere zorgverzekeraar vergoedt directe toegankelijkheid. Controleer dit bij uw zorgverzekeraar.

 • Kan ik als ouder bij de behandeling blijven?

  Ouders spelen een zeer belangrijke rol bij de logopedische behandeling. De logopedist geeft u adviezen mee voor thuis. Tijdens de intake verwachten wij dat de ouder/verzorger er tijdens de sessie bij is. Via u proberen we allerlei informatie te krijgen over de klacht.

  Ook in volgende sessies hebben we graag dat u meekomt. U bent verplicht om minimaal 50% van de behandelingen aanwezig te zijn. In bepaalde situaties werkt het beter om alleen met het kind te oefenen. Dit regelen we altijd in onderling overleg waarbij uitgangspunt is dat alles mag en niets moet. Er zal regelmatig geëvalueerd worden, zodat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen van uw kind.

 • Wat kunt u verwachten tijdens een behandeling

  Een behandeling kent vaak een aantal stappen. Een traject begint vaak met een intake waarin we kennis maken en de klachten bespreken. Vervolgens zal de logopedist middels observatie en/of onderzoek een diagnose en mogelijk een behandelplan opstelllen. Het behandelplan bevat oefeningen en doelen die we willen behalen. Periodiek zullen we met elkaar evalueren.

  Wilt u meer weten? Klik dan op onderstaande link.

  Meer informatie

 • Waar kan ik terecht met een klacht?

  Mocht u als cliënt onverhoopt toch niet tevreden zijn, dan is het belangrijk dat te bespreken.

  Biedt het gesprek met onze logopedist geen of niet voldoende oplossing? Of is er een goede reden om geen gesprek aan te willen gaan? Dan kunt u gebruik maken van onze klachtenprocedure.

  Naar klachtenregeling