info@kinderlogopediedebetuwe.nl Ma, Wo, Vrij 8.00 - 17:00

Is mijn kind verzekerd voor logopedische zorg?

Uw zorgverzekering, onze zorg! Logopedie valt onder de paramedische zorg en wordt gedekt vanuit uw basisverzekering. Ook voor 2021 heeft Kinderlogopedie De Betuwe met alle zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten. U kunt dit controleren door na te gaan of uw verzekering in onderstaande bijlage is opgenomen. Is uw zorgverzekering in de bijlage opgenomen? Dan krijgt u de volledige zorgkosten vergoedt en sturen wij de nota rechtstreeks naar de verzekeraar. Voor kinderen tot 18 jaar betaalt u geen eigen risico.

Staat uw zorgverzekering niet in het overzicht? Of de behandeling wordt vergoed is dan afhankelijk van het soort polis dat u heeft. Er zijn drie soorten polissen, kies hieronder uw polis voor meer informatie.

Overzicht gecontracteerde zorgverzkeraars

  • Restitutie polis

    Met een restitutiepolis maakt het voor de vergoeding niet uit welke zorgaanbieder u kiest. U krijgt de (marktconforme) tarieven vergoed. In veel gevallen sturen wij de zorgnota direct naar uw zorgverzekeraar. Indien uw verzekeraar niet in bovenstaande bijlage staat, krijgt u de zorgnota en dient u zelf de nota te declareren bij de zorgverzekeraar.

  • Naturapolis

    Bij een naturapolis wordt de zorg alleen vergoed bij gecontracteerde zorgaanbieders. Heeft u een naturapolis, let dan op of uw zorgverzekeraar een contract heeft met ons. In onderstaande lijst vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars waar wij een contract mee hebben afgesloten. Staat uw zorgverzekeraar er niet tussen? In veel gevallen krijgt u dan maximaal 80% van de zorgkosten vergoed. De rest van de kosten betaalt u zelf. 

  • Budgetpolis

    Budgetpolis is een bijzondere van naturapolis waarbij maar een kleine groep zorgaanbieders zijn geselecteerd. Voor 2020 heeft onze praktijk geen afspraken gemaakt met zorgverzekeraars over de budgetpolis. U kunt de zorgkosten wel declareren bij uw zorgverzekeraar. In veel gevallen krijgt u maximaal 80% van de kosten vergoed.

Tarieven

In de onderstaande tabel, vindt u onze tarieven voor 2020. Hebben wij een contract afgesloten met uw zorgverzekeraar? Dan wordt de behandeling volledig vergoed en sturen wij de nota direct naar uw zorgverzekeraar. Hebben wij geen contract met uw zorgverzekeraar? Dan gelden onderstaande tarieven en kunt u de nota zelf declareren bij uw zorgverzekering. Afhankelijk van het soort polis krijgt u (een deel van) de zorgkosten vergoed.

Anamnese en onderzoek na verwijzing € 81,-
Reguliere individuele zitting € 41,-
Screening bij directe toegang € 21,-
Telefonische zitting € 21,-
Overleg met derden € 40,- per half uur
Verslaglegging aan derden € 40,- per half uur
Verzuimtarief € 32,-